Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

Begeleiding bij ziekte van AlzheimerMet de particuliere thuiszorg van Hedy’s Zorg verlenen wij zorg bij de ziekte van alzheimer en is dit al mogelijk vanaf 8 uur per dag.
Indien nodig bieden wij 24-uurs zorg geheel op maat. Hierdoor kan de mantelzorger op adem komen en nemen wij de zorg tijdelijk of voor langere periode over.Door dit type zorg aan huis wordt een definitieve opname in een verpleeghuis uitgesteld en in de meeste gevallen voorkomen.

De zorg bij Hedy’s Zorg biedt ondersteuning aan mensen met de ziekte van Alzheimer. Daarnaast ondersteunen wij de familie of mantelzorger(s) die dicht bij de cliënt staan. Ook voor hen is het namelijk een erg zware en moeilijke periode. Uiteraard staan de wensen van de patiënt voorop, maar onze zorgverleners geven tevens de betrokkenen voldoende aandacht.

Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

 

Zorg aan huis bij de ziekte van Alzheimer

Het is goed voor te stellen dat men zich zorgen maakt om zijn/haar partner, ouder of familielid.
U voelt zich wellicht verantwoordelijk om de zorg op u te nemen. Cliënten met de ziekte van Alzheimer voelen zich vaak het best in hun eigen vertrouwde huiselijke omgeving. Voor de familieleden kan dit (op den duur) echter een zware belasting vormen.

 

Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

Wie is Liza?

Wanneer zorg aan huis bij ziekte van Alzheimer?

De verzorging bij de ziekte van alzheimer die geboden wordt door Hedy’s Zorg is vaak een combinatie van verpleging, verzorging, huishoudelijke hulp en begeleiding met behoud van uw zelfstandigheid en privacy. Wij bieden zorg op maat, waardoor u verzekerd bent van een optimale aansluiting bij uw eisen en wensen.

Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

De termen dementie en de ziekte van Alzheimer worden nog regelmatig door elkaar gehaald. Echter de ziekte van Alzheimer is één van de vele vormen van dementie.
De terminale zorg en behandeling richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Waarbij er aandacht is voor lichamelijke klachten zoals pijn of benauwdheid, gevoelens van angst, verdriet en verwerking van de ziekte, vragen rondom leven en dood, zorg voor de naasten en allerlei praktische zaken. Hedyszorg heeft een gespecialiseerde en zeer kleine team zorgverleners die bij u thuis de zorg komen verlenen. 
Sommige ouderen zijn kinderloos en- of hebben hun naasten verloren, hierdoor komt het vaak voor dat men zich eenzaam voelen. Ouderen die wel kinderen hebben kunnen daar ook niet altijd van verwachten dat zij voldoende aandacht en zorg kunnen geven omdat die kinderen zelf ook vaak kinderen hebben en een druk hedendaagse leven leiden.
Indien er een mantelzorger aanwezig is en deze om wat voor reden dan ook de thuiszorg (tijdelijk) niet op zich kan nemen. Hedsyzorg denkt graag met u mee en ondersteunt en biedt thuiszorg aan daar waar dit gewenst is.
Sommige ouderen zijn kinderloos en- of hebben hun naasten verloren, hierdoor komt het vaak voor dat men zich eenzaam voelen. Ouderen die wel kinderen hebben kunnen daar ook niet altijd van verwachten dat zij voldoende aandacht en zorg kunnen geven omdat die kinderen zelf ook vaak kinderen hebben en een druk hedendaagse leven leiden.
Men kiest in de meeste gevallen voor “Hedys” particuliere thuiszorg omdat de keuze is gemaakt om thuis te blijven wonen alleen zijn er verschillende taken in uw huishouden en-/of u zelf niet meer in staat bent om u zelf te verzorgen. Samen stellen wij een zo passend en vertrouwende zorgplan op. Zo creëren wij als ware een verpleeghuis aan huis waardoor men toch in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

Wat houdt dementie in & wat zijn de symptomen?

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de verwerking van informatie in de hersenen is verstoord. De meest voorkomende vormen van dementie is de ziekte van Alzheimer. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Vergeetachtigheid is vaak één van de eerste symptomen, dit gebeurt vooral bij zaken van kort geleden en anderzijds blijven zaken van vroeger vaak lang bewaard.

Een van de meest voorkomende symptomen is het vergeten van nieuwe informatie. Andere signalen zijn: het vergeten van belangrijke data of gebeurtenissen, dezelfde vraag telkens opnieuw stellen en afhankelijk zijn van spiekbriefjes of familie voor dingen die voorheen zonder hulp onthouden werden.
Gewone dingen gaan steeds moeilijker. Denk aan hobby’s en de financiën regelen. Ook zaken die gepland moeten worden of in een bepaalde volgorde uitgevoerd, leveren problemen op. Zoals koffie zetten of een maaltijd bereiden.
Het is normaal als iemand even niet weet welke dag het is of waarom men naar de keuken liep. Maar bij beginnende dementie gebeurt dit steeds vaker. Het besef van tijd wordt minder en uren lijken soms minuten. Ook het vinden van de weg wordt moeilijker. Iemand met dementie vergeet soms waar hij is en hoe hij daar gekomen is.
Met dementie kan het moeilijk zijn om een gesprek te volgen. Een persoon met dementie kan midden in een gesprek stoppen met praten en niet meer weten hoe hij verder moet of het voorgaande herhalen. Ook kunnen eenvoudige woorden worden vergeten en kan het moeilijker worden om op namen te komen. Bijvoorbeeld “waar is dat ding voor mijn haar?” als hij naar een kam zoekt. Praten gaat ook minder vloeiend.
Iemand met dementie kan spullen op vreemde plekken leggen, bijvoorbeeld een portemonnee in de koelkast of een boek in de oven. Hij raakt spullen kwijt en kan niet meer achterhalen waar hij ze gelaten heeft.
Bij dementie wordt het steeds lastiger om situaties in te schatten en keuzes te maken. Iemand met dementie kan aanbiedingen slecht inschatten en grote sommen geld uitgeven. Ook bij het doen van boodschappen kan hij teveel kopen of spullen kopen die niet nodig zijn.
Hij kan problemen ondervinden bij hobby’s en sport en het voeren van gesprekken. Hij trekt zich vaker terug en onderneemt minder dan voorheen. Ook kan hij urenlang voor de televisie zitten en veel langer slapen dan gewoonlijk. Voor een buitenstaander lijkt het luiheid of gebrek aan interesse. Maar het is een soort faalangst. Als hij niets doet, kan hij ook niets fout doen.
Het kan gebeuren dat het gedrag en karakter veranderen van iemand met dementie. Dat hij verward, achterdochtig, depressief of angstig wordt. Zonder duidelijke aanleiding wisselt de stemming: het ene moment rustig en opeens verdrietig of kwaad. Hij kan soms dingen doen die hij anders nooit deed.
Een van de symptomen van dementie is onrust. Daardoor lijkt het of hij telkens iets zoekt, moet opruimen of iets anders moet doen. Dit constante gevoel van onrust en de neiging te lopen leidt vaak ook tot slaapproblemen.
De hersenen krijgen moeite met het verwerken van hetgeen iemand met dementie ziet. Zo kan hij problemen krijgen bij het inschatten van afstanden.

Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

Waarom zorg bij de ziekte van Alzheimer van Hedy’s Zorg?

  • Persoonlijke assistent voor al uw zorgwensen
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Een vertrouwde 1 op 1 begeleiding (max.2 zorgverleners)
  • Geen bemiddelingskosten
  • Liefdevolle zorg met respect en aandacht
  • Geen wachtlijsten
  • Excellente referenties
Bekijk hier alle diensten

Ik wil graag meer weten Begeleiding bij ziekte van Alzheimer

Wenst u meer informatie te ontvangen over een specifieke zorgbehoefte? Vult u de onderstaande formulier in, en wij proberen u binnen 60 min te beantwoorden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.